Diğer Antioksidan İçeren Yiyecekler
Taze sebze ve meyvelere ek olarak bazı gıdalar da antioksidan içeren yiyecekler arasında yer alır. Diğer antioksidan yiyecekler şunlardır:
Kuruyemişler
Ceviz, fındık, badem, fıstık gibi kabuklu kuruyemişler, vücut fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemli rol oynayan sağlıklı yağlar, protein, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Ayrıca güçlü bir antioksidan olan polifenol içerikleri sayesinde antioksidan besinler arasında yer alırlar. 8
Kuru Baklagiller
Kuru fasulye, nohut, barbunya, yeşil mercimek gibi kuru baklagiller, özellikle vegan veya vejetaryen beslenenler için eşsiz bir bitkisel protein kaynağıdır. Yüksek lif içeriklerinin yanı sıra güçlü antioksidan özelliklere sahip flavonoidler açısından zengindir.8
Yulaf
Son yılların popüler besinlerinden bir olan yulaf, yüksek lif içeriği ile ön plandadır. Sodyum, kalsiyum ve demir gibi minerallerden zengin olan besin, kalp hastalıkları ve diyabete yakalanma riskini azaltan antioksidan bileşenler için de zengin bir kaynaktır.8
Bitter Çikolata
Kakao oranı yüksek olan bitter çikolata; kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko ve B12 ile niasin için iyi bir kaynaktır. Aynı zamanda kakaoda bulunan flavonoid, kansere yakalanma riskini azaltan ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olan güçlü bir antioksidandır.8
Not: Bu metin tüketicileri konu özelinde objektif bir şekilde bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.